Svätokatarínske hody u Františkánov v Bratislave (27.11.2019)

Svätokatarínske hody sa uskutočnili už po 25. krát 27. novembra 2019. Projekt Katarínka takto oslávil sviatok patrónky kostola a kláštora, ktorý je ústredným miestom projektu.

Hodovú slávnosť začala slávnostná svätá omša vo františkánskom kostole v Bratislave. Pozvanie byť hlavným celebrantom a slávnostným kazateľom prijal pomocný biskup a generálny vikár Bratislavskej arcidiecézy, otec Jozef Haľko. V kázni sa zameral na postavu svätej Kataríny Alexandrijskej a jej životný príbeh prepojil s prvým prikázaním z Desatora, z ktorého, podľa jeho slov, plynú aj všetky ostatné. Liturgiu doprevádzal svojou hrou a spevom zbor sv. Katerina, ktorý je zborom mladých dobrovoľníkov projektu Katarínka.

Nasledovalo aj pohostenie v refektári františkánskeho kláštora, kde boli pripravené stoly s tradičnými mastnými cibuľovými chlebmi, ako aj rôznymi koláčmi a inými pochutinami. Hostia si okrem toho mohli pozrieť premietanie fotografií z dobrovoľníckych letných družín projektu, alebo vybrať si zo širokej ponuky suvenírov s katarínkovskou potlačou.

Táto slávnosť bola miestom stretnutia pre približne 150 ľudí z radov dobrovoľníkov, nadšencov a podporovateľov projektu.