Noc kostolov 2015 aj na Katarínke

V piatok 29. mája sa vo večerných hodinách otvorili návštevníkom pomyselné brány kláštora sv. Kataríny Alexandrijskej vrámci celoslovenského podujatia Noc kostolov, ktorého mottom ten rok bol citát zo Žalmu 139,12: „Nijaká tma nieje dosť tmavá, noc ti svieti ako deň, tma ti je sťa svetlo.
Program otvorili pôvabné melódie mladého komorného zoskupenia „Guitar Duo Jókaiová Hnat“ piesňami od známych predstaviteľov ako K. Mertz, Antonio Soler, Radamés Gnattali a ďalší.

Po koncerte nasledovala moderovaná modlitba v podaní dobrovoľníkov, pre ktorých je večerná modlitba súčasťou každého dňa stráveného na Katarínke.

Po modlitbe čakalo návštevníkov občerstvenie v podobe mastných chlebov s cibuľou a teplý čaj.

S prichádzajúcim stmievaním bol návštevníkom ponúknutý sprievodcovský výklad o histórií, výskumoch, prácach i o živote dobrovoľníkov, a to všetko za svitu mesiaca a petrolejky.

Podujatie bolo ukončené netradičným osvetleným obvodových múrov kostola a kláštora, z ktorého dýchala tajomná atmosféra 17. storočia.

Celkový príchod návštevníkov odhadujeme približne na 200 návštevníkov z trnavského, bratislavského, ale aj z nitrianskeho kraja.

Video reportáž na TV Lux »»