Na Katarínke sa po dvoch rokoch opäť uskutočnil Deň otvorených dverí

Na Katarínke sa na sviatok sv. Cyrila a Metoda, dňa 5. júla 2022, uskutočnil Deň otvorených dverí, ktorý pripravili dobrovoľníci z o.z. Katarínka. Deň otvorených dverí prebehol v pokojnej atmosfére. Napriek upršanému počasiu sa na Katarínke zišlo približne 270 návštevníkov, ktorí si užili pripravený program.

Deň začal svätou omšou, na ktorej nechýbala ani pieseň, ktorej text vychádzal zo staroslovienskej básne Proglas. Svätú omšu celebroval mons. Branislav Popelka (Beren) a koncelebroval mons. Miroslav Kováč, farár z Dechtíc. Nasledovalo divadlo s názvom  „A snaj sem ho nepodepreu“, ktoré predstavilo históriu Katarínky od jej začiatkov až po vznik projektu Katarínka.

Aj tento rok sa deti tešili z množstva zaujímavých cechov, za ktorých splnenie dostali malú odmenu. Dospelí návštevníci mohli podstúpiť prechádzku z histórie projektu do súčasnosti.

 

Počas prechádzky mali možnosť za správne zodpovedanie otázok vyhrať vstup do veže s vyškoleným turistickým sprievodcom. Ostatní návštevníci sa mohli zúčastniť sprevádzania po kostole a kláštore sv. Kataríny.

Počas dňa bolo prichystané občerstvenie za dobrovoľný príspevok. K dispozícií bol aj stánok s tematickými suvenírmi z Katarínky.