Ako sa putovalo na Bielonedeľnej púti 2022?

Pokoj a Dobro!

Ako už iste viete 24.4.2022 sa uskutočnila tradičná Bielonedeľná púť. Púť sa začala na železničnej stanici Buková, odkiaľ viac ako 110 pútnikov putovalo spoločne za spevu a viacerých zamyslení na Katarínku. Priamo na Katarínke sa k nim pripojili mnohí ďalší a spolu ich bolo viac ako 300. Putovali všetky vekové kategórie od detí až po starších ľudí a taktiež všetky stavy, od kňazov a rehoľných sestier, až po laikov.

Po príchode pútnikov na Katarínku sa všetkým prítomným prihovoril 

Peter Herceg (predseda OZ Katarínka) a okrem iného pripomenul, že po dvojročnej prestávke sa odohral 20. ročník tejto novoobnovenej tradície, ktorá pochádza ešte zo 17. storočia. Nasledovala svätá omša priamo v zrúcanine kostola, ktorej predsedal otec Branislav Popelka spolu s ďalšími kňazmi. Omšu sprevádzal spevom aj tradičný zbor Katarínkovcov, ktorý vždy prekvapí množstvom nástrojov a ich jedinečným zvukom.

Po skončení svätej omše vládla na Katarínke uvoľnená atmosféra.  Mnohé rodiny s deťmi sa vybrali opekať. Bol tiež priestor sa porozprávať a aj spoznať históriu a tajomstvá Katarínky. 

Turizmáci sprevádzali v okolí kostola a kláštora, tiež sa im podarilo urobiť 6 výstupov na vežu

 kostola aj s vyhliadkou, čím sa oficiálne na Katarínke začala turistická sezóna. Viac informácii o sprevádzaní a dostupnosti veže, môžete nájsť na stránke.

 

 

 

Hoci počasie najprv vyzeralo nepriaznivo, napokon sme sa dažďu vyhli a všetci sme vďační za tento čas na mieste plnom pokoja a dobra. Tešíme sa opäť o rok!