Bielonedeľná púť na Katarínku 2019 (20. ročník)

V nedeľu 28.4. 2019 sa uskutočnila už tradičná Bielonedeľná púť na Katarínku.

Približne 110 nadšencov sa nedalo odradiť nie práve najpriaznivejším počasím a vydali sa na púť zo železničnej stanice v Bukovej naprieč lesmi Malých Karpát až priamo na Katarínku.

Putovanie sprevádzala modlitba ruženca a zamyslenia pri krátkych zastaveniach. Pútnici sa v lodi zrúcaniny kostola pripojili k ďalšej zhruba stovke návštevníkov pri spoločnom slávení svätej omše, ktorá sa konala o 14:15 hod.

Svätú omšu celebroval vdp. Branislav (Beren) Popelka a koncelebrovali kňazi vdp. Martin Halčák SJ a vdp. Miroslav Kováč.

Vpoobedných hodinách sa všetci mohli tešiť zo zlepšeného počasia, ktoré im umožnilo vychutnať si aj ďalší sprievodný program v podobe turistického sprevádzania vo veži kostola či spoločného opekania. Tešíme sa, že aj napriek nepriazni počasia sa Bielonedeľná púť teší veľkej obľube či už z radov stálych návštevníkov kostola a kláštora sv. Kataríny Alexandrijskej, ale i nováčikov, pri ktorých veríme, že ich návšteva tohto miesta nebola posledná.

Týmto podujatím zároveň zahajujeme sezónu sprístupňovania veže našimi dobrovoľníkmi počas víkendov, ktorá bola počas zimy uzavretá. V lete po zriadení tábora dobrovoľníkov, bude veža prístupná každý deň. Keďže to či je veža otvorená alebo nie závisí od dostupnosti našich dobrovoľníkov a počasia, je vhodné vždy pred odchodom na výlet na Katarínku navštíviť našu web stránku www.katarinka.sk, kde je vždy tesne pred víkendom najaktuálnejšia informácia o sprístupnení veže (viď. panel napravo). Vstup samotný je možný len so sprievodcom, ma svoje pravidlá a podlieha obmedzeniam o ktorých je vhodné sa oboznámiť predom. Viac o veži a pravidlách nájdete na: – https://www.katarinka.sk/klastor-katarinka/veza/ .