17. ročník Bielonedeľnej púte prilákal veľký počet pútnikov

V nedeľu 3. apríla 2016 sa konal 17. ročník Bielonedeľnej púte na Katarínku. Putovalo sa zo železničnej stanice Buková, smerom na Cerovú a následne lesnou cestou na Katarínku.

Tento rok sa púte zúčastnilo okolo 170 ľudí a na sv. omši v zrúcanine kostola sa nazbieralo vyše 500 návštevníkov. Putovali všetky vekové kategórie, od mladých dobrovoľníkov z Katarínky, po rodiny s deťmi a nebála sa pridať ani staršia generácia.

Počasie pútnikom celý čas prialo a popri putovaniu v prírode sa mohli započúvať do krátkych zastavení.

Sv. omšu celebroval vdp. Mário (Medus) Bosý a koncelebrovali kňazi vdp. Branislav (Beren) Popelka, vdp. Martin Halčák a dominikán Vladimír (Bartolomej) Hurňanský.

Po sv. omši návštevníkov čakal program v podobe sprevádzania po ruinách kostola a Františkánskeho kláštora, kde sa turisti mohli dozvedieť zaujímavosti o histórií celého miesta a o projekte Katarínka.

Tohtoročná púť bola doposiaľ najväčšia, odkedy sa obnovila historická tradícia bielonedeľného putovania na Katarínku. Krásne jarné slnečné počasie, veľa detí a mladých ľudí, slávnostná omša a príjemné nedeľné popoludnie s množstvom rodín, ktorí po púti opekali a oddychovali na Katarínke, vytvorilo správnu atmosféru.